آپارتمان نیلوفر

Niloofar Apartment

گزارش خطا
معمار مسئول : شهاب علیدوست، صونا افتخاراعظم
نوع پروژه : داخلی

زمانی که کارفرما در اردیبهشت ماه 1394 در مورد پروژه با گروه معماری وارد مذاکره شد درخواست طراحی ساختمانی را داشتند با مشخصات هفت طبقه با اسکلتی فلزی که زیرزمین منفی یک شامل پارکینگ ها، انبارها و موتورخانه، طبقه همکف با کاربری پارکینگ و 5 طبقه مسکونی تک واحدی با متراژی در حدود 165 متر مربع همراه با سه خواب در زیربنایی در حدود 1365 مترمربع به همراه نمایی مطابق با استانداردهای لازم جهت افزایش کیفیت فضای زندگی با در نظر گرفتن بودجه ای محدود و تعجیل در تکمیل پروژه جهت فروش واحدها.

تیم پروژه

کارفرما | بهره‌بردار :

گروه ساختمانی ميكا

نظارت :

علی ممتازی

تیم اجرایی (مدیر، همکاران) :

رضا عندليب

گروه ساختمانی ميكا

سازه (طراحی، اجرا) :

رضا عندليب

تأسیسات الکتریکی (طراح، مجری) :

آرش بابازاده

تأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) :

عليرضا فرجی

ارائه :

مهدی بهشتی، پريسا سلطانی

تیم طراحی | همکاران پروژه :

امير نيک نفس، حميده رئوف زاده، مهدی بهشتی، بهناز بهبهانی، پريسا سلطانی

اطلاعات کلی

سال : 1395/2016
دوره تاریخی : جمهوری اسلامی
کاربری : مسکونی، آپارتمانی
مساحت پروژه : 2000 مترمربع
آدرس : ایران، تهران، بزرگراه حقانی، خيابان نيلوفر، كوچه ششم

شرح

موقعیت پروژه در محدوده مرکز شهر تهران واقع در منطقه 7 شهرداری می باشد، در زمینی به مساحت 312 متر مربع با بری حدود 11 متر در جوار مصلای بزگ تهران، خیابان قنبرزاده کوچه ششم پلاک 23 قرارگرفته است. 

در گام نخست با توجه به اسکلت در حال ساخت و حفظ باکس دسترسی و ارتفاع طبقات طراحی پلان ها در دستو کار قرار گرفت. در ادامه با توجه به بودجه کارفرما و نیز نظر به امکان استقلال هریک از واحد ها در تأمین سرمایش و گرمایش بطور مجزا، تجهیزات داکت اسپیلیت جهت سرمایش و پکیج مستقل جهت تأمین هر یک از واحد ها طرح ریزی گردید. در مرحله آخر با توجه به اینکه ساختمان مورد نظر در زمینی قرار داشت که از سه طرف مسدود و تنها از ضلع جنوبی نور می گرفت و  با توجه به مصمم بودن کارفرما مبنی بر فروش سریع واحدها علاوه بر بحث پلانینگ و روابط فضایی، طراحی نمای متمایز و زیبا از همیت خاصی برخوردار بود.

با نیم نگاهی به معماری ارزشمند ایران، راهکارهای ارائه شده در طراحی با اهداف زیر ارائه گردید:

استفاده از الگوهای بومی برای خلق معماری متناسب با نیازهای جامعه امروز؛ توجه به سادگی و همخوانی با بافت همجوار؛ بکار گیری عناصر کارکردی معماری ایرانی از جمله شباک و ارسی در جهت تعدیل نور و ایجاد محرمیت در داخل ؛ توجه به دید و منظر مناسب از درون به بیرون. با جمع بندی موارد فوق روند طراحی از سه مرحله تشکیل شد اول کشاندن نور به داخل واحدها، دوم ایجاد محرمیت و سوم ایجاد دید و منظر مناسب از داخل به خارج؛ بنابراین در هر طبقه از یک مدول شفاف ویک مدول مشبک استفاده شد تا میزان نفوذ نور به داخل واحدها به حد مناسب تامین گردد. از طرفی با در نظر گرفتن شدت میزان نفوذ آفتاب به داخل واحدها، تعدیل نور و ایجاد سایه اندازی و همچنین تنوع بخشیدن به فضاهای داخلی، از صفحات مشبک آلمینیومی همراه با بافت حاصل از برش CNC استفاده شد تا هم از تندی آفتاب در ساعات روز بکاهد و هم با توجه به سایه اندازی آن فضای داخل را به فضای دلپذیر و متنوع برای کاربران تبدیل کند.

در پایان با در نظر گرفتن رمپ های موجود در حیاط جهت دسترسی به طبقه همکف و زیرزمین به عنوان پارکینگ و عدم وجود فضای سبز کافی، سعی بر آن شد که سرانه فضای سبز افزایش یابد. از این رو تصمیم بر توزیع گلدان هایی در طبقات گرفته شدکه علاوه بر تأمین حداقل فضای سبز، تلطیف نما در مقیاس بافت شهری نیز تا حدی صورت گیرد. لذا سعی گردید تا در هر طبقه بخشی از نما به داخل فضا عقب نشینی کرده و با قرار دادن یک درختچه فضای سبز را یه صورت عمودی به داخل واحدها کشاند. این کار سبب شد تا از یک سو از لحاظ بصری، بیشتر به تلطیف دیداری نگاه عابر پیاده ای که از کوچه می گذرد، توجه شود و از سوی دیگر سبب می گردد تا ساکنین بتوانند از زیبایی فضای سبز ایجاد شده در فضای زندگی خود بهره مند گردند.

منابع اینترنتی :

https://www.archdaily.com