طرح پیشنهادی دفتر معماری شیوه دگردیس برای مسابقه گذر سرو
پروژه در حد ایده است ، علاوه بر آن ذات هندسی آن بسیار تغییر پذیر و انعطاف پذیر است . تلاش ما در این پروژه ایجاد فضایی دموکراتیک است. به جای تزریق عملکرد کلان و یا استفاده از فرم های خاص ( به تعبیری برخورد از بالا پایین ) ما پتانسیل مجموعه را ارتقا دادیم و با استفاده از مدل ریاضی Quadtree در جهت نیل به این اهداف گام برداشتیم. در این پروژه هدف ما این بوده که بعد از اتمام آن، عناصر دیده شوند، پروژه تخت و بدیهی شود. انگار که همیشه همان جا بوده است.
تیم پروژه
شرکت توسعه فضاهای فرهنگی
ایرسا خالقی، مهران داوری، شیوا شیرازی، حسین عباسی، روژیا فروهر، مهراد مهنیا
اطلاعات کلی
شرح
این پروژه تلاشی است برای انتقال مفهوم باغ. امروزه تفاوت ذاتی باغ عمومی بودن آن است و راه حل ما برای این موضوع اضافه کردن بازی است.
پروژه مدولار است و منطق هندسی بسیار ساده ای دارد. در عین حال فضاهای پیچیده و هیجان انگیزی در مقیاس انسانی ایجاد می کند. ساخت آن ساده، سریع و انعطاف پذیر بوده و وابسته به متریال نمی باشد. در این نوع از معماری خود عناصر اهمیت کمتری دارند و آنچه حائز اهمیت است، تاثیر فضایی آنها و روابط آنها با یکدیگر است. عناصر در کمترین فرم ممکن ساماندهی میشوند.
فضائی یکپارچه، تخت و در عین حال پیچیده و جذاب. مانند معماری ایرانی. اعتقاد داریم این سایت نیاز به توده گذاری خاصی ندارد و ذاتا گذر است، نه این سایت که تهران نیاز به حیاط خلوت دارد، جائی که عملکرد نقش اول ندارد، نقش مکمل دارد و صرفا فضا و انسان است که جذابیت ایجاد میکند. پروژه گذر سرو تبدیل به باغها و بازیهائی می شوند که در حداقل نگه داشته می شوند تا زمینه شهری موجود خود آن گسترش دهد و تبدیل به یک فضای شهری منحصر به فرد نماید.