آپارتمان ارغوان

Arghavan Family Apartment 

گزارش خطا
معمار مسئول : شهاب علیدوست، صونا افتخاراعظم
مدیر پروژه :

شهاب علیدوست

نوع پروژه : داخلی

آپارتمان 4 طبقه ارغوان شامل 3 واحد 170 متر مجزا، یک واحد دوبلکس، یک سالن برای برگزاری جشن و مهمانی، انبار و امکانات خدماتی در طبقات منفی 1 ساختمان، به همراه سالن بدنسازی و استخر در طبقه منفی 2 می باشد.

برچسب ها
برچسب ها :
تهران مسکونی آپارتمان معماری جمهوری اسلامی آپارتمان ارغوان شهاب علیدوست صونا افتخاراعظم دفتر معماری علیدوست و همکاران

تیم پروژه

کارفرما | بهره‌بردار :

خانم زندیه، آقای مشهدی

تیم اجرایی (مدیر، همکاران) :

م خوانی پور

سازه (طراحی، اجرا) :

م خوانی پور

تأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) :

امیر نیک نفس

تیم طراحی | همکاران پروژه :

حمید رعوف زاده، محمود جافرمن، مهدی بهشتی، آرش دریایی، قاسم نائیجی، پریسا سلطانی، دانیال خزائلی، رخساره پناهی نژاد

اطلاعات کلی

سال : 1397/2018
دوره تاریخی : جمهوری اسلامی
کاربری : مسکونی، آپارتمانی
مساحت پروژه : 230 مترمربع
آدرس : ایران، تهران، تهران ، مطهری، خیابان کوه نور، پلاک ۱۲

شرح

از آنجا که تمام واحدهای آپارتمان ارغوان متعلق به اعضای یک خانواده است، طراحی داخلی با استفاده از یک پلان فیزیکی به اجرا رسیده است. آپارتمان 4 طبقه ارغوان شامل 3 واحد 170 متر مجزا، یک واحد دوبلکس، یک سالن برای برگزاری جشن و مهمانی، انبار و امکانات خدماتی در طبقات منفی 1 ساختمان، به همراه سالن بدنسازی و استخر در طبقه منفی 2 می باشد. به دلیل اینکه این پروژه برای یک خانواده بود، طراحی روف گاردن بر روی بام جهت دورهمی اعضای خانه صورت گرفت.

طراحی نمای آپارتمان نسبت به فرایندی انجام شده که مواردی همچون چشم انداز شهری، فضای سبز، منظر، توجه به جزئیات اجرایی در خلق ساختاری یکپارچه، به همراه استفاده از مفاهیم معماری ایران در آن لحاظ شده است. همچنین توجه به نیازهای کارفرما تیم طراحی را وا داشت تا فضاهای لازم را با تقسیم بندی مناسب برای خلق حریم خصوصی و عمومی با ابعاد مناسب برای هر فضا در نظر بگیرد. علاوه بر حفظ سیرکولاسیون و ساختار پلانی واحد، کنترل نور یکی از مواردی بود که با طراحی نما کنترل شد.

برای طراحی نمای ساختمان، حفظ دید و چشم انداز با تعبیه پوسته شفاف امکان پذیر بود. سپس الگوی معماری فخر مدین همراه با برخی مفاهمی معماری ایران و الگوهای آجرچینی ترکیب شدند تا نور و سایه یک عنصر آرامش بخش برای فضای داخل باشند و به صمیمیت فضا بیافزایند. الگوی معماری فخر مدین در دو فضای خالی با هندسه ای منظم و ساده بکار رفته است. از این رو طراح پروژه سعی کرده تا این ساختار را حفظ کند و مقیاس عناصر تشکیل دهنده را برای دستیابی به یک مدل جدید تغییر دهد. مدل جدید را می توان از جنبه مقیاس بزرگ به عنوان طرح اصلی ، یا از مقیاس کوچک به عنوان ورقی نیمه شفاف در نظر گرفت.

نمای ساختمان به بخش های پر و خالی تقسیم شده است. الگوی معماری فخر مدین در تمام پوسته دوم به کار رفته نور و سایه را برای رفاه ساکنین فضای داخل کنترل کند. در زیر هر اگو یک فلاورباکس تعبیه شده تا هم جلوه ای برای زیباسازی کالبد مجموعه برای محل و شهر باشد، و هم پیش زمینه ای برای امتداد بافت سبز به سمت باغ بام مجموعه. یکی از دلایلی که بیشتر عناصر و المان های عمودی در طراحی نما به کار رفته، همپوشانی پروژه با خانه های کناری خود و ارتباط بهتر با بافت شهری می باشد. در نهایت طراحی داخلی مدرن با امکانات رفاهی با ترکیب با عناصر سنتی معماری ایرانی از درخواست های کارفرما بود که با هارمونی زیبایی در پروژه لحاظ گردید.

منابع اینترنتی :

https://www.archdaily.com