ساختمان كانون وكلای دادگستری در چهار طبقه روی همكف با دو طبقه زیر زمین برای فعالیت های گوناگون وكلای عضو كانون طراحی شده است.
اطلاعات کلی
شرح
ساختمان کانون وکلای دادگستری در چهار طبقه روی همکف با دو طبقه زیر زمین ، جمعاً با 4700 متر مربع زیر بنا ، در زمینی مستطیل شکل ، شرقی – غربی به ابعاد 18×54 (972 مترمربع) ، در نزدیکی میدان آرژانتین تهران ، به تازگی به اتمام رسیده است . این ساختمان که برای فعالیتهای گوناگون وکلای عضو کانون طراحی شده دارای عملکردهای اداری ، آموزشی ، و حرفه ای است.
نمای بیرونی بنا که طرح مدرنی از ترازوی عدالت را یک بار در شکل دو وزنه بزرگ معلق و بار دیگر در سیمای شاهین بزرگ میان دو وزنه به نمایش می گذارد .در عین حال انعکاس بیرونی شناور بودن کل بنا در فضاست ، در واقع ، کل فضاهای کار چهار طبقه روی همکف دو بدنه عمودی معلق را تشکیل می دهند که شفافیت و نور از همه طرف ، آنها را احاطه کرده است .
احساس معلق بودن طبقات و احاطه همه جانبه فضا ، به محض ورود به طبقه همکف و رویت سطح زیرین طبقات شروع و با کشیده شدن نگاه به آسمان ، از درون شکاف بین دو بدنه ، که هر چه بالا میرود بازتر می شود ، تشدید ، و با حضور در طبقات و عبور از راهروهای پیرامونی که به دیواره های جانبی نچسبیده اند ، تکمیل می شود . مشاهده مکرر شکاف بین کف و دیواره راهروها احساس شناور بودن در فضا را تداوم می بخشد .
علاوه بر خیال انگیز بودن دفاتر کار شناور در میان فضا ، طراح توانسته است در یک زمین شرقی – غربی کشیده ، ضمن اجتناب از نور مزاحم غرب ، روشنایی لازم برای همه فضاها را در همه طبقات تأمین کند . به همین دلیل کاربرد سطوح شفاف در نماهای خارجی و داخلی به هیچ وجه تصنعی نبوده ، بلکه بازتاب صادقانه عملکرد ساختمان است .
کاربرد مس و برنج در پرداخت هنرمندانه سطح دو بدنه معلق ، که نقش رقیب و تشدید کننده نسبت به فضای شفاف و خالی احاطه کننده را ایفا می کنند ، باعث شده است که در عین حال مکمل نقش آفرینی سطوح شیشه ای در یک دور نمای شهری باشند . این پرداخت مس و برنج درداخل نیز ادامه یافته و کار تزیین سرسرای داخلی را به عهده می گیرد .
گرانیت مشکی کف طبقه همکف صفحه ای است که همه باریهای نور و رنگ و نیز محور مرکزی کل فضا بر سطح سخت آن تعریف می شود .
دیگر پروژه های معمار
دیگر پروژه های شرکت
http://www.njp-arch.com/default.aspx?cnt=prjd&prjgn=prjgnC&pid=40
بانی مسعود، امیر، معماری معاصر ایران، چاپ پنجم، نشر هنر معماری قرن، تهران.1391:414