ویلا ماگوش

Magush Villa

گزارش خطا
شرکت معماری : آتلیه معماری مکعب سفید
نوع پروژه : داخلی

طراحی ویلا ماگوش در دامنه های قره خاچ با دو رویکرد اصلی به اجرا رسیده است: اول ارائه یک پروژه با کالبد بصری متنوع، و سپس جذب مناظر کوه های آرارات. 

برچسب ها
برچسب ها :
مسکونی ویلایی معماری جمهوری اسلامی آذربایجان غربی رضا اسدزاده شبنم خلیل پور آتلیه معماری مکعب سفید ماکو ویلا ماگوش

تیم پروژه

کارفرما | بهره‌بردار :

خانواده احمدی

تیم اجرایی (مدیر، همکاران) :

مهدی نیکخواه

سازه (طراحی، اجرا) :

علی یوسفی ماکویی

تأسیسات الکتریکی (طراح، مجری) :

فواد شیری

تأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) :

حمید سید سجادی

ارائه :

مهدی نیکخواه

تیم طراحی | همکاران پروژه :

هنگامه رضایی

اطلاعات کلی

سال : 1396/2017
دوره تاریخی : جمهوری اسلامی
کاربری : مسکونی، ویلایی
مساحت پروژه : 250 مترمربع
آدرس : ایران، آذربایجان غربی، ماکو

شرح

طراحی ویلا ماگوش در دامنه های قره خاچ با دو رویکرد اصلی به اجرا رسیده است: اول ارائه یک پروژه با کالبد بصری متنوع، و سپس جذب مناظر کوه های آرارات. نام ویلای ماگوش مشتق از نام قدیمی منطقه می باشد که این پروژه در آن محدوده واقع شده است. ماکو به عنوان یک شهر مرزی در شمال غربی ایران بوده که از اقلیم بسیار متنوع و متغیری برخوردار می باشد. بارش برف و باران، و دشت های سرسبز از خصوصیات این اقلیم به شمار می رود. طراحی مفهومی ویلا ماکو، نتیجه چالش بین کارفرما و معمارن بود. هدف اصلی، ایجاد کالبدی مشخص و متمایز بود که در دامنه های قره خاچ به اجرا رسد تا ساکنین از تمام مناظر بی نظیر و طبیعت پیرامون ویلا بهره ببرند.

به همین دلیل تیم طراحی در چند جلسه موضوع خط آسمان و سقف شیب دار ساختارشکن را مورد بحث قرار دادیم. خط آسمانه پویا و نمادین ویلا موجب خلق یک حرکت متنوع در نما و منظر پروژه شد و این فرصت را ایجاد کرد تا طراحی داخلی هم به واسطه فرم بیرونی دستخوش تغییرات بصری زیادی باشند. دسترسی مناسب به شهر و منظره کوه آرارات از مهم ترین ویژگی های مثبت این پروژه محسوب می شوند. ویلای ماکو متشکل از یک فضای مسکونی 150 متر مربعی، و تراس 150 متر مربعی می باشد.

طراحی تراس های کشیده و طویل به دورتادور ساختمان، یک مرز بی نظیر را برای تماشای مناظر ایجاد فراهم می کند. تراس هابه واسطه سقف بالای خود از گزند باران و برف به دور هستند و تا ساکنین بتوانند از دیدگاه های منطقه در 4 فصل بهره ببرند. اکثر دیوارهای منتهی شده به تراس توسط شیشه های بلند به اجرا رسیده اند تا نور و مناظر برای داخل فراهم شود. متریال نرده تراس ها هم شیشه ای است تا مانعی برای ورود نور به فضاهای داخلی خانه و تراس نباشد.

طراحی ویلای ماکو با مناظر اطراف خود مخلوط شده و به واسطه خطوط هندسی خود با دامنه های شیب دار اطراف به هارمونی رسیده است. کاربر در هنگام ورود به سایت با یک محدوده مارپیچ مواجه می شود. بنابراین کاربران در مسیر پیچشی قرار می گیرند و با نزدیک شدن به ساختمان، خط آسمانه های متفاوتی را مشاهده می کنند. این سِیر تنوع حرکتی در طول سایت، حس متفاوتی را نسبت به محورهای مختلف ساختمان برای کاربران ساختمان خلق می نماید.

ویلا به سه منطقه تفکیک شده که توسط پله ها و اختلاف سطوح به هم متصل شده اند. این عرصه ها شامل: اتاق نشیمن و آشپزخانه در طبقه همکف، اتاق خواب، حمام و فضاهای خصوصی در طبقه اول، و تراس های سرتاسری دور ویلا می باشد. نقطه کانونی دیگر پروژه انتخاب متریال برای نما بود. سنگ بازالت به عنوان مصالح بوم آورد، و بتن اکسپوز و چوب به عنوان تکمیل کننده کالبد ساختمان می باشند.

منابع اینترنتی :

https://www.archdaily.com